Lipanj 23, 2021, 07:31:13Najnoviji Član: Iriszaro

Autor Tema: Neos King's Report - Gemini Spark  (Posjeta: 11253 )

Offline Neos King

 • Ex wandrlay
 • Trade Count: (2)
 • Legend
 • *****
 • Postova: 3,007
 • Karma: +300/-406
 • "I'm the chosen one."
Neos King's Report - Gemini Spark
« : Siječanj 17, 2011, 23:17:06 »
Pozdrav, razmišljao sam dugo koji cu Deck igrat te sam se odlučio za Gemini Spark.
U ovom Reportu ću vam predstaviti Deck i karte koje su staple u njemu.
Pa da ne dužim počnimo sa Monsterima:Thunder King Rai-Oh
Effect:
Neither player can add cards from their Deck to their hand except by drawing them. You can send this face-up card to the Graveyard to negate the Special Summon of 1 of your opponent monsters, and destroy it.

1900/800

Ova karta je odličan beatstick sa 1900 atk-a. Light je dobiva boost od Honesta što je još jedan ''+'' kod njega. Effect mu glasi da se nemože dodati karte u hand osim ako vučemo tako da kada je on face-up na fieldu ne pale se effecti Black Whirlwinda/Pot of Dualitya/Charge of the Light Brigadea/Sangana i ostale ekipe zbog čijeg effecta dodajemo karte u hand. Drugi dio effecta glasi da ga možemo tribute-at te negirat 1 Special Summon monstera, taj dio effecta je Cost-Effect te ga moramo iskoristit te opaliti u pravo vrijeme. Karta je inače izašla u Gold Series 3 te ju zbog toga nije teško nabaviti, cijeni se između 60-80 Kn.

Sljedeća karta je jedan od dva Elemental Heroa koje igramo u decku:Elemental Hero Neos Alius
Effect:
This card is treated as a Normal Monster while face-up on the field or in the Graveyard. While this card is face-up on the field, you can Normal Summon it to have it be treated as an Effect Monster with this effect:
● This face-up card's name is treated as "Elemental Hero Neos".

1900/1300

Još jedan dobar beatstick od 1900 atk-a i još je Light tao da dobiva Honest boost. Krasno. Ovaj prvi dio effecta je važan a to da je Normal Monster kada je u Graveu/na Fieldu. Tako da je odlican u kombinaciji sa Hero Blastom. Karta nije skupa jer je u Gold Series 2 i Duelist Pack : Jaden Yuki 2 izašao kao Common te je 10-15 Kn ako je raritet common.

Sljedeća karta je drugi Elemental Hero no.2 u decku:Elemental Hero Stratos
Effect:
When this card is Normal or Special Summoned, you can select and activate 1 of these effects:
● Destroy Spell or Trap Cards on the field up to the number of "Elemental Hero", "Destiny Hero", and "Evil Hero" monsters you control (not counting this card).
● Add 1 "Elemental Hero", "Destiny Hero", or "Evil Hero" monster from your Deck to your hand.

1800/300

Ova karta ide u kombinaciji sa EH Neos Aliusom. Solidan 1800 atk te dobar effect koji ima dva dijela. Prvi se bazira ako imate 1 ili 2 EH Neos Aliusa na fieldu a ne treba vam još jedan u handu. Tako da dobivate priority makar vam opponent igrao BTH/TT. Drugi dio effecta se bazira na add-anje u hand EH Neos Aliusa u ovom decku. Šteta što je Wind da je Light bio bi još bolji ali i ovako je ok. Inače ova karta ima reprint u Collectible Tinu koji je izašao 2010.godine te je Super Rare i košta 20-30 kn ako je naravno Super Rare.

Sada idemo na boost monstera u ovom decku:Honest
Effect:
During your Main Phase, you can return this card from the field to its owner's hand. During either player's Damage Step, when a face-up LIGHT monster you control battles, you can send this card from your hand to the Graveyard to have that monster gain ATK equal to the ATK of the opponent's monster it is battling, until the End Phase.

1100/1900

Ova karta ima odličan effect te je u ovom decku u nekim partijama presudna za GG ( Good Game ). Prvo, možete ga vratiti u Main Phaseu to se podrazumijeva i pod Main Phase 2. Ako ste u situaciji da imate Aliusa/Rai-Oha a opponent ima jačeg monstera na Fieldu svakako ga vratite u hand u Main Phaseu 1. A ako ste već ponapadali sa svima te ga ne želite izgubiti u Main Phaseu 2 ga vratite jer Honest je itekako korisna karta. Drugo, ovaj ''boost'' effect nije potrebno komentirati jer se sve već zna. Karta je izašla kao reprint u Twilight Editionu kao Ultra Rare te košta 15-25 Kn.

Idemo sada na Spell dio, tamo ću vam predstaviti 4 karte za koje moram dati komentar.


1.karta na redu je karta po kojoj je ovaj deck dobio ime te jedna karta stvorena za Geminije:Gemini Spark
Effect:
Tribute 1 face-up Level 4 Gemini Monster you control and select 1 card on the field. Destroy the selected card and draw 1 card.

Quick-Play Spell

Ova karta je jednostavno super. Quick-Play je te tako možete ajmo reći ''spasiti'' Aliusa i svoje LP-e te destroyat 1 kartu na fieldu i još drawate 1 kartu. Znači Destroy + Draw Power za cost jednog Level 4 Geminija. Sve rečeno. Karta je preubojita. Inače nema reprinta te je samo izašla u Stardust Overdriveu. Košta 15-30 Kn ovisi kod koga.

Sljedeća karta je ''malo'' skuplja karta koja ovaj deck čini T1 Deckom:

 

Pot of Duality
Effect:
Reveal the top 3 cards of your Deck, add 1 of them to your hand, then shuffle the rest back into your Deck. You can only activate 1 "Pot of Duality" per turn. You cannot Special Summon a monster(s) during the turn you activate this card.

Normal Spell

Karta je odlična ali ima 3 minusa. Prvi je da morate opponentu pokazati reveal. Drugi je da ne možete Special Summonati taj turn ( ali u ovom decku se ovo baš ne osjeti osima ko imate Monster Reborn u handu ). Te treći je da možete samo jedan PoD po turnu aktivirati. Ali ova karta ima prednost da dodaje u hand jednu kartu te je zbog toga igriva. Karta je iznimno skupa košta 100€ ( 750 Kn ) zato sam ja sretan što imam jedan primjerak ove karte.

Sljedeća karta je dobra za ovaj deck jer igramo 4 karte koje se sa ovom kartom mogu add-ati u hand:
 


E – Emergency Call
Effect:
Add 1 "Elemental Hero" monster from your Deck to your hand.

Normal Spell

Ova karta je tražilica za EH Stratosa te EH Neos Aliusa te sa ovom kartom dobivamo na brzini i zato se igra u ovom decku. Inače karta je common te košta 5-10 Kn.

A ovaj sljedeći spell je sličan ovome gore:Reinforcement of the Army
Effect:
Add 1 Level 4 or lower Warrior-Type monster from your Deck to your hand.

Normal Spell

Ova karta je slična E – Emergency Callu te ako imate E – Em.Call i ovu kartu u handu dobivate jako na speedu jer radite combo E-call/Eh Stratos/Neos Alius/Rota/Neos Alius. Ova karta ima puno reprinta a common košta 10-15 Kn.


Oprostite na ne baš punoj analizi ove zadnje dvije karte ( RotA & E-Call ). :-\
Prelazimo na Trap dio gdje ću vam predstaviti dvije trapice koje su značajne u ovom decku. Da ne dužimo idemo na 1.trapicu:Hero Blast
Effect:
Select 1 "Elemental Hero" Normal Monster from your Graveyard and add it to your hand. Then, destroy 1 face-up monster your opponent controls with ATK equal to or less than the selected monster's ATK.

Normal Trap

Ova karta je također odlična za ovaj deck pošto je Aliusov effect ( i kao svih Geminija ) da kada su na fieldu/graveu su Normal Monsteri. Te je još dobro to jer je Alius beatstick od 1900 atk-a te lagano se može destroyati opponentov monster koji ima manje atk-a od u ovoj situaciji Neos Aliusa. Karta je chainable te je zbog toga dobra. Izašla je u Light of Destructionu te košta 15-30 Kn.

Sljedeća trap karta je jako važna:
 


Royal Oppression
Effect:
Either player can pay 800 Life Points to negate the Special Summon of a monster(s), and/or an effect that Special Summons a monster(s), and destroy those cards.

Continious Trap

Otkad je ova karta na Ban Listi na Limited nekim playerima sa Plant/Lightsworn/Frog & etc. Deckovima lakše. Ali ova karta još uvijek ''živi''. Ova karta zadaje mnoge probleme playerima koji igraju u decku JD-a/DAD-a i Synchroe jer Opresija baš zaustavlja to. Karta košto otprilike 40-ak Kn.

Sada idemo na Deck Listu:
Monster'z:
1 Elemental Hero Stratos
2 Honest
3 Elemental Hero Neos Alius
3 Thunder King Rai-Oh

Spell'z:
2 Pot of Duality ( neki igraju 3x ali ja mislim da je 3x previše )
3 Book of Moon
3 Gemini Spark
2 E- Emergency Call
1 Dark Hole
1 Monster Reborn
1 Reinforcement of the Army
1 Mystical Space Typhoon
1 Giant Trunade

Trap'z:
1 Solemn Judgment
3 Dimensional Prison
1 Mirror Force
1 Torrential Tribute
1 Royal Oppression
2 Bottomless Trap Hole
2 Solemn Warning
3 Hero Blast
1 Trap Stun
1 Skill Drain ( ovo je po želji, testam zasad )

Nadam se da vam se Report svidio. ;)
Pozdrav od Neos Kinga. ;)

P.S. Deck Lista nije c/p od Zvonka jer sam mnogo toga probao i ovako najbolje radi. =)
« Zadnja izmjena: Siječanj 18, 2011, 17:02:15 Neos King »

Offline Mono 11

 • Moderator
 • Trade Count: (0)
 • Legend
 • *****
 • Postova: 3,706
 • Karma: +360/-426
Re: Neos King's Report - Gemini Spark
« Odgovori #1 : Siječanj 18, 2011, 12:14:51 »
Zašto bi 3x PoD-a bila previše kada ionako nećeš nikada SS?
Tu je 3x PoD baš obavezno ( osim ako nije u pitanju cijena... ). =/
BTW : Zašto si kopirao Zvonkov Deck ( dobro, mrvicu promijenjeno )?

Nekako prekratko, neke tvrdnje nisu točne, ali eto...
Površno, nema dubokog opisa. Kad si već išao spominjati Anti-Meta Deck, pošto znam da takav Deck nema Combo-e neke, mogao si barem zapisati na kakav način utječe na druge Deck-ove te kako i na koji način Counter-a neke Deck-ove ili Combo-e/karte...

4/10

Moglo je to puno bolje... =/
« Zadnja izmjena: Siječanj 18, 2011, 12:16:07 Mono 11 »

Offline Luka

 • Trade Count: (48)
 • Primus
 • ****
 • Postova: 1,811
 • Karma: +171/-136
 • Proud member of "Vrba_7 Ripping School" =)
Re: Neos King's Report - Gemini Spark
« Odgovori #2 : Siječanj 18, 2011, 12:40:23 »
Zašto bi 3x PoD-a bila previše kada ionako nećeš nikada SS?
Tu je 3x PoD baš obavezno ( osim ako nije u pitanju cijena... ). =/
BTW : Zašto si kopirao Zvonkov Deck ( dobro, mrvicu promijenjeno )?

Nekako prekratko, neke tvrdnje nisu točne, ali eto...
Površno, nema dubokog opisa. Kad si već išao spominjati Anti-Meta Deck, pošto znam da takav Deck nema Combo-e neke, mogao si barem zapisati na kakav način utječe na druge Deck-ove te kako i na koji način Counter-a neke Deck-ove ili Combo-e/karte...

4/10

Moglo je to puno bolje... =/

Slažem se u potpunosti s Monom. :-\
I još jedan ispravak. Rai-Oha ne tributaš nego sendaš u grave za aktivaciju drugog djela effecta. To je velika razlika.
My Have/Want List

Proudest member of "JU NUB™" Club!!!

SPOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOORAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!

Nemoj biti G kad mozes biti C!


Offline Varazdinec

 • Trade Count: (0)
 • Primus
 • ****
 • Postova: 1,633
 • Karma: +211/-170
 • Ponosan fan Frane Vujovica zvanog NANO
Re: Neos King's Report - Gemini Spark
« Odgovori #3 : Siječanj 18, 2011, 13:54:04 »
A sad, znam da vi pisete da je los report, ali ovo mi je prvi report nakon dugog vremena koji mi nije dosadan.
Sve ima ok, objasnjenja, ali si mogao ono sto je Mono rekao napisati i par sitnih greskica.
6/10
7. Nabijem tebe i tvoje pametno razmišljanje.

Lista
http://www.forum.yugioh-planet.net/index.php?topic=13601.0


e sad još jedan problem,reko sam tati koliko koštaju deckovi i reko je da su yugioh karte sasvim bezveze i da mi to netreba,pa sam mu ja reko da ima turnira u carta magica u zagrebu(koliko sam čuo).

Offline Neos King

 • Ex wandrlay
 • Trade Count: (2)
 • Legend
 • *****
 • Postova: 3,007
 • Karma: +300/-406
 • "I'm the chosen one."
Re: Neos King's Report - Gemini Spark
« Odgovori #4 : Siječanj 18, 2011, 14:14:03 »
Zašto bi 3x PoD-a bila previše kada ionako nećeš nikada SS?
Tu je 3x PoD baš obavezno ( osim ako nije u pitanju cijena... ). =/
BTW : Zašto si kopirao Zvonkov Deck ( dobro, mrvicu promijenjeno )?

Nekako prekratko, neke tvrdnje nisu točne, ali eto...
Površno, nema dubokog opisa. Kad si već išao spominjati Anti-Meta Deck, pošto znam da takav Deck nema Combo-e neke, mogao si barem zapisati na kakav način utječe na druge Deck-ove te kako i na koji način Counter-a neke Deck-ove ili Combo-e/karte...

4/10

Moglo je to puno bolje... =/
Ja nisam netdecker, testao sam mnogo verzija i sa CyDrama i sa Endymionom i sa gro stvari ali ovako mi se cini najbolje.
Potrudit cu se next time. ;)

@Varazdinec: Tenkju.

Offline klempoklempic

 • Trade Count: (8)
 • Legend
 • *****
 • Postova: 2,693
 • Karma: +152/-518
 • Inače se izgovara klampoklampic ;)
Re: Neos King's Report - Gemini Spark
« Odgovori #5 : Siječanj 18, 2011, 15:06:55 »
Zašto bi 3x PoD-a bila previše kada ionako nećeš nikada SS?
Tu je 3x PoD baš obavezno ( osim ako nije u pitanju cijena... ). =/
BTW : Zašto si kopirao Zvonkov Deck ( dobro, mrvicu promijenjeno )?

Nekako prekratko, neke tvrdnje nisu točne, ali eto...
Površno, nema dubokog opisa. Kad si već išao spominjati Anti-Meta Deck, pošto znam da takav Deck nema Combo-e neke, mogao si barem zapisati na kakav način utječe na druge Deck-ove te kako i na koji način Counter-a neke Deck-ove ili Combo-e/karte...

5/10

Moglo je to puno bolje... =/

Offline Johnny

 • Trade Count: (69)
 • Legend
 • *****
 • Postova: 2,593
 • Karma: +329/-166
 • Mislim, dakle postojim...možda.
Re: Neos King's Report - Gemini Spark
« Odgovori #6 : Siječanj 18, 2011, 16:17:48 »
Iskreno razočaran :-/
Otkrivanje tople vode+decklista koja zaista liči Zvonkovoj
4/10
Apparently winning a Duel doesn't cut it anymore,you have to piss off your opponent in the process.
h/w:
http://www.forum.yugioh-planet.net/index.php?topic=13976.0
k/p:
http://www.forum.yugioh-planet.net/index.php?topic=13904.0

Napisao sam ogroman post, onda ga pobrisao i svhatio da se može sažeti u dvije riječi. Glup si.

Her: "So what's your most impressive accomplishment?"
Him: "Get ready for this.  I'm top 100 on Dueling Network."
Her: "OH GOD! OH GOD! I'VE WAITED MY WHOLE LIFE TO MEET SOMEONE LIKE YOU! *jumps up, thrashes stuff off table, takes him by the collar* DO ME!!"

On Otakon's request: Johnny, isprazni inbox!!!!

Offline Neos King

 • Ex wandrlay
 • Trade Count: (2)
 • Legend
 • *****
 • Postova: 3,007
 • Karma: +300/-406
 • "I'm the chosen one."
Re: Neos King's Report - Gemini Spark
« Odgovori #7 : Siječanj 18, 2011, 16:19:20 »
@Klempo: Thx.

@Johny: Iskreno, bio sam umoran jer sam prakticki u 23 pisao a morao sam se u pol 6 dic.

Offline Neos King

 • Ex wandrlay
 • Trade Count: (2)
 • Legend
 • *****
 • Postova: 3,007
 • Karma: +300/-406
 • "I'm the chosen one."
Re: Neos King's Report - Gemini Spark
« Odgovori #8 : Siječanj 18, 2011, 18:32:09 »
Još kakve ocijene/komentari?

Offline TheMateo7

 • CRITICAL REF
 • Trade Count: (57)
 • Primus
 • ****
 • Postova: 1,120
 • Karma: +54/-168
 • "Darkness... skiTeL7 Pentakill"
Re: Neos King's Report - Gemini Spark
« Odgovori #9 : Siječanj 18, 2011, 18:41:54 »
4\10

Sve vec navedeno

edit: nisam vidio da sam stisnuo 4

7/10
« Zadnja izmjena: Siječanj 18, 2011, 20:21:19 TheMateo7 »
TheMαтeo7 нαve\wαɴт Lιѕт
"Darkness... skiTeL7 Pentakill"

Offline Neos King

 • Ex wandrlay
 • Trade Count: (2)
 • Legend
 • *****
 • Postova: 3,007
 • Karma: +300/-406
 • "I'm the chosen one."
Re: Neos King's Report - Gemini Spark
« Odgovori #10 : Siječanj 18, 2011, 19:55:49 »

Offline zombie

 • Trade Count: (42)
 • Master
 • ***
 • Postova: 955
 • Karma: +26/-91
Re: Neos King's Report - Gemini Spark
« Odgovori #11 : Siječanj 19, 2011, 07:44:21 »
6/10 samo si preveo effecte i stavio slike

Offline Ivek7

 • Trade Count: (47)
 • Legend
 • *****
 • Postova: 2,605
 • Karma: +312/-284
Re: Neos King's Report - Gemini Spark
« Odgovori #12 : Siječanj 19, 2011, 12:58:05 »
Pa dobar report, 7/10.

Offline Neos King

 • Ex wandrlay
 • Trade Count: (2)
 • Legend
 • *****
 • Postova: 3,007
 • Karma: +300/-406
 • "I'm the chosen one."
Re: Neos King's Report - Gemini Spark
« Odgovori #13 : Siječanj 19, 2011, 17:12:07 »
6/10 samo si preveo effecte i stavio slike
LoL. -.-"

@Ivek: Thx. =)

Offline Black Knight

 • Moderator
 • Trade Count: (140)
 • Legend
 • *****
 • Postova: 4,858
 • Karma: +270/-271
 • Man I'm pretty
Re: Neos King's Report - Gemini Spark
« Odgovori #14 : Siječanj 19, 2011, 17:55:29 »
Nekako prekratko, neke tvrdnje nisu točne.
Površno, nema dubokog opisa.
Iskreno razočaran :-/
Otkrivanje tople vode+decklista koja zaista liči Zvonkovoj

4/10
RC-1 certified

H/W

Srbija do Tokija preko Milwaukeeja ... U Japanu je legalan i u Americi je legalan. Zasto ne bi bio i u Srbiji ? :)